ALA vs Na-R-Ala (Super R ALA)

Hei, hva er den største forskjellen på «vanlig» ALA (f.eks fra Now) og den som kun inneholder R-ala stabilisert med Natrium? Har forstått det sånn at «vanlig» ALA inneholder 50/50 R og S Liponsyre, men hvorfor er de med kun R regnet som best? Er det bare fordi S-ALA er kjemisk fremstilt? Hva er forskjellen i praksis (ikke kjemisk, men i virkning)? Har begge typene samme potensielle påvirkning på vektnedgang?
Elisabeth

Kommentarer

 • Hei Elisabeth,

  Her er svaret vi fikk fra NOW :-)

  "Vi bruker den originale, stabile racemiske 50-50-forholdet R/S ALA, som har vært den mest undersøkte formen i over 30 år. R-liponsyre har bedre biotilgjengelighet enn S-liponsyre. Imidlertid har de aller fleste studier gjort på ALA brukt den racemiske R/S-formen. Faktisk er det kun utført noen få kliniske studier ved bruk av R-formen. Dessuten er det kliniske beviset for den racemiske R/S-formen mye bedre med hensyn til underbyggelse av strukturfunksjonspåstander for kosttilskudd, i samsvar med amerikanske FDA-forskrifter.

  ALA kan ha et bredt spekter av gunstige effekter på overvektsrelaterte tilstander som insulinresistens, metabolsk syndrom, etc.. Denne metaanalysen av 10 studier indikerte en liten endring i vekt over ulike tidspunkter. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5523816/ "

  Håper dette var oppklarende. Vi ønsker deg en fin dag videre, og om du skulle ha flere spørsmål er det bare å legge inn her på forum eller mail :-)
  Malin Sættem

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle.Din e-post vises aldri offentlig.

Jeg har tatt del av policy for personopplysninger og innhold.